Ett enkelt recept på Mangopannacotta

KATEGORI

Recept: Mangopannacotta

En riktigt god och fräsch pannacotta med smak av mycket mango! Enkel att göra då kylen sköter det mesta. Sockermängden kan du själv justera efter smak och tycke.

4-6 portioner | 20 min + 3 timmar i kyl

Du behöver:

  • 2 gelatinblad
  • 300 gram fryst tinad mango (Ska bli 3 dl puré)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3-4 msk strösocker (eller sockerersättning)
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk nypressad limesaft

Gör såhär:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
  2. Mixa den tinade mangon till en slät puré. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten.
  3. Koka upp grädde, socker, vaniljpulver och limesaft.
  4. Rör hastigt ner ett gelatinblad i taget tills gelatinbladen löst upp sig helt.
  5. Rör ner mangopurén och fördela pannacottan i portionsglas.
  6. Låt stå i kylen i minst 3 timmar.
  7. Toppa med färska hallon – Ät och njut!

Recept av: Melissa Oskarsson

För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu

Läs också: Kärleksmums: Recept på 10 enkla steg för smarrig fika

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -