Recept: Mangopannacotta
En riktigt god och fräsch pannacotta med smak av mycket mango! Enkel att göra då kylen sköter det mesta. Sockermängden kan du själv justera efter smak och tycke.
4-6 portioner | 20 min + 3 timmar i kyl
Du behöver:
- 2 gelatinblad
- 300 gram fryst tinad mango (Ska bli 3 dl puré)
- 2 dl vispgrädde
- 3-4 msk strösocker (eller sockerersättning)
- 1 krm vaniljpulver
- 1 msk nypressad limesaft
Gör såhär:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter.
- Mixa den tinade mangon till en slät puré. Tillsätt eventuellt en skvätt vatten.
- Koka upp grädde, socker, vaniljpulver och limesaft.
- Rör hastigt ner ett gelatinblad i taget tills gelatinbladen löst upp sig helt.
- Rör ner mangopurén och fördela pannacottan i portionsglas.
- Låt stå i kylen i minst 3 timmar.
- Toppa med färska hallon – Ät och njut!
Recept av: Melissa Oskarsson
För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu
Läs också: Kärleksmums: Recept på 10 enkla steg för smarrig fika