Recept på Qourngryta med vitt vin och parmesan
En helt otroligt god och lyxig gryta som är smaksatt med bland annat vitt vin, parmesan och vitlök. Grytan serveras tillsammans med ris och en god sallad. Lakto-ovo-vegetarisk.
4 personer | 30 minuter
Du behöver:
- 312 gram tinade qournfiléer
- 1 gul lök
- 2 vitlöks klyftor
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl creme fraiche
- 2 dl torrt vitt vin
- 1 grönsaksbuljong
- 1,5 dl riven parmesanost
- Salt & peppar efter smak
Tillbehör
- Ris & sallad
Gör såhär:
- Skiva qournfiléerna och stek dom i rikligt med olivolja tills dom fått en fin gyllenbrun färg. Ta ur qournbitarna från stekpannan och lägg dom på en tallrik.
- Finhacka gul lök och vitlök.
- Fräs gul lök och vitlök i rikltigt med olivolja. Tillsätt vispgrädde, creme fraiche, vitt vin och grönsaksbuljong. Låt stå och puttra i cirka 10 minuter.
- Tillsätt qournbitar och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
- Ät och njut tillsammans med ris och en god sallad!
Läs också: Bechamelsås: 5 enkla steg till perfekt sås varje gång