- Annons -

Kanelbullens Dag 4/10!

Fira kanelbullens dag genom att bjuda på nybakta bullar! Perfekt med ett glas mjölk eller en god kopp kaffe till eftermiddagskaffet.

kanelbullar

KANELBULLAR (ca 20 st)

Ingredienser:

75 g smör
7 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
2 krm salt
25 g jäst
2 1⁄2 dl mjölk

Fyllning:

75 g smör
2 1⁄2 msk strösocker
1 1⁄2 msk kanel

Garnering:

1 uppvispat ägg
pärlsocker

Gör så här:
Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet, (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den i mjölblandningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225-250°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25×50 cm. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel. Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Jäs bullarna under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Tips!

Pudra även på lite vaniljsocker tillsammans med kanelen för lite god vaniljtouch på bullarna.

Recept: Arla.

- Annons -