- Annons -

Recept på Glutenfri kanelbullesockerkaka

En riktigt god sockerkaka som smakar kanelbulle! Glutenfri och du kan själv välja om du vill använda dig av vanligt strösocker eller sockerersättning – båda två funkar lika fint!

6 personer | 45 minuter

Du behöver:

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker (eller sockerersättning)
  • 125 gram smör
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 0,5 msk fiberhusk/finmalda psylliumfrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 dl filmjölk

Fyllning

Du behöver:

  • 4 msk strösocker (eller sockerersättning)
  • 3 tsk kanel

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smöra och bröa en sockerkaksform.
  2. Vispa ägg och socker poröst med elvisp i minst 5 minuter.
  3. Smält smöret och låt det svalna.
  4. Blanda samman alla torra ingredienser till sockerkakan.
  5. Vänd ner samtliga ingredienser i äggvispet och vänd försiktigt runt smeten med hjälp av en slickepott.
  6. Häll cirka 1/3 av smeten i sockerkaksformen. Rör ihop fyllningen och strö den över smeten. Häll över resten av smeten och grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt innan du tar ut den.

Recept av: Melissa Oskarsson

För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu

- Annons -