Recept på Glutenfri kanelbullesockerkaka
En riktigt god sockerkaka som smakar kanelbulle! Glutenfri och du kan själv välja om du vill använda dig av vanligt strösocker eller sockerersättning – båda två funkar lika fint!
6 personer | 45 minuter
Du behöver:
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker (eller sockerersättning)
- 125 gram smör
- 3,5 dl mandelmjöl
- 1 dl majsmjöl
- 0,5 msk vaniljsocker
- 0,5 msk fiberhusk/finmalda psylliumfrön
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kardemumma
- 1 dl filmjölk
Fyllning
Du behöver:
- 4 msk strösocker (eller sockerersättning)
- 3 tsk kanel
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smöra och bröa en sockerkaksform.
- Vispa ägg och socker poröst med elvisp i minst 5 minuter.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda samman alla torra ingredienser till sockerkakan.
- Vänd ner samtliga ingredienser i äggvispet och vänd försiktigt runt smeten med hjälp av en slickepott.
- Häll cirka 1/3 av smeten i sockerkaksformen. Rör ihop fyllningen och strö den över smeten. Häll över resten av smeten och grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter. Låt kakan svalna helt innan du tar ut den.