- Annons -

Recept på Rabarbersnaps

Skolavslutning, snart midsommar och det där härliga sommarkänslan känns i kroppen. Då är det hög tid att smaksätta din egen snaps till midsommar. Rabarbersnaps är väldigt fint och gott till midsommarlunchen, eller varför inte som gå-bort-present till festen. Dessutom är det väldigt lätt att göra! Låt vodka stå och dra med socker, lite vaniljpulver och rabarber tills den blir vackert rosa, sötsyrlig och god.

Ingredienser till ca 70 cl

  • 500 g  rabarber
  • 70 cl vodka (enkel sort funkar toppen)
  • 1 tsk strösocker
  • ½ vaniljstång, eller ca 0,5 tsk äkta vaniljpulver

Tillagning

  1. Skölj rabarbern och skiva i ca 0,5 cm skivor. Vill du ha en ljusrosa färg på snapsen så se till att ha med några röda stjälkar.
  2. Lägg i en glasburk. Häll i socker och vaniljpulver.
  3. Fyll på och täck med brännvin eller vodka. Lägg på ett lock.
  4. Låt snapsen stå och dra i en vecka. Vänd burken lite då och då för att röra runt innehållet.
  5. Sila igenom ett kaffefilter och häll upp på en fin flaska. Extra vackert om du river några remsor av rabarber och lägga i flaskan. Nu kan du även späda med mer brännvin eller vodka till önskad mängd och smak.

Förberedelse: 15 min
Tillagning: 7 dagar
Klart på: 7 dagar 15 min

Alternativ: Vill du ha en annan smak? Byt ut vaniljpulvret mot ingefära! Skala ca 1 cm och skiva den tunt, lägg i burken och låt dra med övriga ingredienser.

- Annons -