Blossom Tainton – hemma i min oas

KATEGORI

Blossom Tainton – Hemma hos fitnessexperten

Inspiratören och fitnessexperten Blossom Tainton har hittat sin egen oas i ett rött hus med bullerbykänsla.

En lång trappa leder hela vägen upp genom en kuperad tomt. Högt uppe på berget står det röda trähuset från sekelskiftet. Det finns en altan och en lummig berså på skogstomten.  Huset är byggt 1905 och består av 3 våningar.

Blossom Tainton

Blossom Tainton Lindquist: artist, personlig tränare, yogainstruktör och holistisk fitnesscoach
Bor: i villa i Sundbyberg, Stockholm
Familj: maken Hans, 3 vuxna barn, ett barnbarn och hunden Kiara.
Aktuell med: nya ideer och visioner kring ett fitnesskoncept, en podcast och en ny bok.

– Det var mest en slump att vi hittade just det här huset. Vi hade sålt vår vindsvåning i stan och var inställda på att flytta. Vi tittade både på lägenheter och hus utan att egentligen fastna för något.

Så befann jag mig här i närheten för att repetera till en julkonsert. Jag hade en liten stund på mig, men vi hann titta på huset! Här verkade allting stämma, ett boende som passade alla i familjen med bra kommunikationer. För två år sedan flyttade vi in.

För Blossom, som alltid varit en inbiten söderböna, kändes flytten från stan ändå inte som någon stor omställning.

Blossom Tainton Lindqvist
– Det var ett naturligt steg för oss. Även om vår våning var jättefin, så kände jag ibland som om vi bodde på ett hotell. Det fanns inget utrymme för kreativitet och absolut ingen energi kvar. Det kändes befriande att slänga sig in i en osäker förändring. Här hittade jag energi igen. Kul och spännande.

Någon större renovering var det inte tal om. Familjen har varken tapetserat om, målat väggar eller lagt nya golv.

– Vi har satt upp fyra hyllor sedan vi kom hit. Jag är inte typen som ha ett behov av att göra om hela tiden. Här fanns faktiskt inget som jag inte kunde leva med. Först vill vi få bo in oss.

Kombinerat arbets- och träningsrum under takåsen

Blossom Tainton -min oas! 2
Högst uppe på tredje våningen har Blossom ett kombinerat arbets- och träningsrum. Det är inte stort men känns ändå väldigt rymligt. Genom de stora, spröjsade fönstren har hon en härlig utsikt över hustak, natur och himmel. Det ljusa rummet är beläget i direkt anslutning till familjens musikstudio.

Blossom Tainton musikstudio

– Det här rummet är som gjort för att skapa. Testa en musikvideo, spela på hög volym, stoja runt i och träna också. Och det är bara att rulla ut yogamattan.

Rummet har tydliga internationella influenser från Blossoms många resor. Marockanska brickbord står på en grå söt patchworkmatta med patina och i fönstren står minnen från när och fjärran. Blossom sätter sig i en härlig karamellfärgad soffa.

– Det bara stod Blossom på soffan och jag älskar den!

Blossom har stått på scen som artist i 35 år. Som del i den svenska popgruppen Afrodite har vi sett Blossom i Melodifestivalen tre gånger. Musiken tar fortfarande en stor plats i hennes liv. Hon sjunger i kör, gör egna musikframträdanden och en del gig med storband, bland annat musikgruppen Cotton Club.

– Musiken kommer och går i mitt liv. Tidigare hade jag musiken som yrke och träningen var en hobby, idag det tvärtom. Musiken finns alltid med mig och mina scenengagemang blir ett skönt avbrott.

Knopp och kropp hänger ihop

Blossom Tainton Lindqvist Yoga fitness
Det finns en hel del krut i den här tjejen och man kan inte låta bli att smittas av hennes enorma utstrålning när hon pratar om fitness.

Blossom har just avslutat turnén som coach och ambassadör för Vårruset. Under sommaren håller hon inspirationsföreläsningar och skriver på en ny bok. Hon funderar också på att göra en podcast och har en vision om ett nytt livsstilskoncept som kommer att handla om bra mat, härlig musik och nyttig träning. Något slags “house of Blossom” kommer det att bli, men inget är klart ännu.

Ledorden är självklara. Inspiration, energi och kraft. Från Turkiet till Marstrand coachar och inspirerar Blossom människor till att må bättre och klara ett hektiskt vardagsliv. Mental träning är en stor del i hennes helhetsgrepp som coach och när det gäller egen hälsa. Men ingen träningshets och inga hysteriska dieter.

– Holistisk fitness är en väg man väljer, en livsstil. Det handlar om så mycket mer än att lyfta några vikter två gånger i veckan. Du måste även jobba med din egen självinsikt. Mental och fysisk träning hänger ihop. Du måste göra dina egna val, hitta ditt eget helhetsgrepp och din egen hälsostil. Man får ingen fysisk energi om man inte
mår bra mentalt.

Blossom är en eldsjäl och vill göra skillnad även på arbetsplatser. Från att ge medarbetare självkänsla till att ta tag i sin egen hälsa. Hon vill få företag att prioritera värden som ork, energi och hälsa.

– Människor som mår bra presterar bättre. Arbetslivet måste skapa förutsättningar för att människor ska må bra och våga bryta mönstret. De måste börja involvera fitnessfrågor i företagsstrukturen och hitta en gemenskap i må bra aktiviteter. Många förstår inte att om de frigör tid och utrymme för det, så skapar de tid för mer ork, energi och kul aktiviteter.

Blossom Tainton Lindqvist
– Det är inte allt du gör, som du blir trött av. Det är allt det som du inte får gjort som stressar dig.

Text Jeanette Gardner, Foto Orlando G. Boström.

Blossom Tainton -min oas! 6    Blossom Tainton -min oas! 4

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -