Hemma hos Laila Bagge

KATEGORI

Laila Bagge har sysslat med inredning och renovering i hela sitt vuxna liv.

I det nya huset på Lidingö ska hon bo i minst fem år. Det har hon lovat sonen Liam.

Laila Bagge

Laila Bagge

Bor: Villa på Lidingö.
Familj: Sambon Korosh Kananian, barnen Liam, 13, Kit, 5, och hunden Brorsan.
Aktuell: Programledare i Rix MorronZoo, leder inrednings­­pro­grammet Kan vi hjälpa till? i TV3, driver det egna smyckesmärket Rock By Sweden, designar handblästrade kristallglas, lanserar i sommar egen­designade stolar och soffa i samarbete med C/O Home under namnet Design By Laila.
Favoritplats: Poolen i trädgården och kaféet Långängens Gård på Lidingö.
Bästa fredagsmyset: Tacos med ungarna och Korosh framför något tv-program som hela familjen gillar.
Trädgårdsambition: Korosh får göra vad han vill!
Senaste renoveringen: Hela huset.
Inredningsdröm: Att få börja inreda här hemma och designa en del av möblerna från grunden.
Hemsida: blogg.skonahem.com/lailabagge
Instagram: lailabagge

”Jag älskar att renovera kåkar”

Tidningsartikeln5 snabbaLailas inköpslista

Laila Bagge

“Vi har i stort sett gjort om allt”, säger Laila. Men den ursprungliga murstocken i tegel ska vara kvar.

Villan på Lidingö är verkligen en byggarbetsplats när vi kommer på besök. Hantverkare borrar och bankar och dammet ligger som ett tunt täcke över det mesta. I det som snart ska bli ett vackert öppet kök och vardagsrum med en stor öppen spis, finns bara plywoodskivor och ett oansenligt bord och några stolar där den svettige kan vila en stund.

Laila Bagge

Laila Bagge har just kommit från dagens arbetspass som programledare på Rix MorronZoo. Hon och sambon Korosh skrattar och pratar med byggledare Ola om läget. Varje dag behöver aktuella frågor diskuteras och nya beslut tas.

– Okej, det blir den som är lite grå, vad kul. Det blir jättefint. Jaha, då var kaklet till köket bestämt, check!”, säger Laila och skrattar.

Det är svårt att tro att familjen faktiskt bor här just nu, men det gör de. Laila, Korosh och barnen sover tillfälligt i samma sovrum på ovanvåningen.

Läs också: Så rengör du din textilsoffa rätt

– Vi har inget kök, så det blir mycket micromat och takeaway, säger hon.

Såg charmen och potentialen

De flyttade in i huset i augusti 2016 och började totalrenoveringen i januari. Nu i sommar ska det stå klart.

Laila Bagge

“Vi såg direkt charmen och möjligheterna med huset”, säger Laila. Under sex intensiva månader har renoveringen pågått.

– Egentligen letade vi efter mark för att bygga vårt drömhus från grunden, men vi insåg snart att det skulle bli för dyrt här på Lidingö. När vi hittade det här huset på nätet såg vi charmen och potentialen direkt, säger Laila.

Laila Bagge

Laila Bagge

De har själva ritat om huset, som består av två våningar och ett stort, ljust källarplan. När de är klara kommer hela villan att kännetecknas av öppna ytor och stora fönster.

– Vi har i stort sett gjort om allt, säger Laila.

De har rivit väggar och gjort vardagsrummet större genom att bygga ut två meter. De lägger nya golv i alla rum, slätar ut alla väggar och tak, gör ett helt nytt kök och bygger nya badrum, varav ett med platsbyggt badkar och bastu.

– Badkaret ska vara som en liten minipool. Toalettstolen ska vara vägghängd och bastun kommer att ha svart trä och glasväggar, säger Laila och pekar på ljusa träskivor med blyertsstreck i det nu utblåsta rummet, som tidigare använts som vardagsrum.

Designar egna möbler

Det stora intresset för renovering och inredning har Laila Bagge haft i hela sitt vuxna liv. Det väcktes i 20-årsåldern när hon och dåvarande maken Anders Bagge byggde ett hus från grunden. I programmet Kan vi hjälpa till? i TV3 renoverar hon numera hus ihop med snickaren Björn Christiernsson.

– Det är väldigt roligt att fixa och driva projekt, att se resultat. Men nu har jag fått lova min stora son Liam att vi ska stanna här i minst fem år. Han sa till mig nyligen att ’du tror att ditt liv är ett enda stort inredningsprogram’, och det ligger kanske något i det, säger hon och skrattar.

Laila Bagge

Lailas favorit­motiv: döskallen

Laila Bagge är för de flesta kanske mest känd från Idol i TV4, där hon var jurymedlem från 2008 fram till 2015.

Men hon driver också det egna smyckesmärket Rock by Sweden, designar kristallglas och tallrikar, leder tv-projekt, är programledare i radio – och designar egna möbler.

– Nu i sommar lanseras en modulsoffa och stolar som jag designat. Det känns väldigt kul. En hel del av möblerna till oss här hemma designar jag också själv.

”Var inte rädd för svart”

Färgskalan i huset kommer att gå mycket i svart med vackra detaljer i mässing, med inslag av vitt och grått. Väggarna blir vita. Den stora öppna spisen i vardagsrummet kommer att vara av grå betong, och det stora matsalsbordet har en rustik stenskiva.

– Vi blandar industrikänsla med gammal stil och kommer till exempel att ha svetsade H-balkar av järn mitt i köket. Korosh har också knackat fram den ursprungliga murstocken i tegel, som vi kommer att bevara, säger Laila.

Laila Bagge

Vilket kakel blir det i köket? Under Villalivs besök tas beslutet. Nu i sommar ska drömhuset på Lidingö äntligen vara färdigt.

Köksluckorna och kaklet ska gå i svart. Golven i alla rum är svart tvåstavsparkett i nyansen Charcoal.

Laila Bagge

– Jag har haft likadana svarta golv i alla mina hus, jag älskar dem. Folk säger ofta att man inte kan ha svarta golv eftersom damm syns tydligare då, men det har jag aldrig märkt. Man får väl dammsuga en extra gång i sådant fall. Det viktigaste är att ha det så som man själv vill, smuts kan man ju alltid städa bort.

Laila har spenderat många timmar med att leta efter de rätta detaljerna; den svarta, blanka bänkskivan till köket, diskho och kranar i mässing, handtag i mässing med svart skinn, svarta strömbrytare till sovrummet med guldkant och USB-uttag för mobilen …

– Mässing är inte helt enkelt att få tag på. Man får vara lite Sherlock Holmes!

Poolen favoritplatsen

I trädgården finns en pool sedan tidigare, men också en ny bubbelpool på det nybyggda trädäcket. Att hemmet och familjen betyder mycket för Laila Bagge råder det ingen tvekan om. I sommar är poolen favoritplatsen för att umgås och njuta av sommaren.
Trädgården tar Korosh hand om.
– Så fort vi flyttade in i höstas började Korosh att plantera vinbärsbuskar och krusbär. Vi har delat upp det så, att jag sköter markplan inomhus och han utsidan, säger hon leende. Jag har inget stort trädgårdsintresse själv, även om det så klart är väldigt gott med bär på sommaren.

Ditt bästa inredningstips?

– Välj material och färger som du tycker är snyggt och våga ta ut svängarna!

När väcktes ditt inrednings­intresse?

– I 20-årsåldern, när jag och Anders Bagge byggde ett hus från grunden. Jag tyckte det var väldigt roligt och har hållit på och renoverat kåkar sedan dess.

Favoritfärg?

– Svart.

Det bästa med Rix MorronZoo?

– Att det är live här och nu, att man har en direktkontakt med publiken. Min kollega Roger Nordin är också otroligt rolig att jobba med. Vi är verkligen varandras motsatser.

Varandras motsatser…?

– Ja, han är rädd för allt och bakåt­strävande och jag är orädd och framåt­strävande och inte rädd för att säga vad jag tycker!

Nyfiken på var Laila köper inredningen till huset?

Här är listan med varumärken/inköpsställen:

Golv från Kährs, 2-stavsparkett Ek Nouveau Charcoal

Komplett kök från Ballingslöv i Arninge; snickerier, bänkskivor och vask

Bänkskivor – kompositstenen Silestone

Vask – Lavabo

Vitvaror från Siemens & Fjäråskupan

Kranar kök och badrum från Tapwell

Kakel i kök från Bricmate, Kakelspecialisten

Gaseldad öppen spis i vardagsrummet från Eldoform

Modulsoffa och stolar i vardagsrummet från Design By Laila, C/O Home www.cohome.se

Vägguttag med integrerat USB-uttag från ABB

Måttanpassade fönster i hela huset från VELFAC http://velfac.se/

Text: Charlotte Pehrson

Foto: Orlando G Boström

 

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

[ai_buddy_chat]
- Annons -
[ai_buddy_chat]

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -