- Annons -

Hög mysfaktor hemma hos Pernilla Wahlgren

Folkkära Pernilla Wahlgren älskar sitt hus på Lidingö. När hon inte spelar Sunes mamma i nya musikalen, gör podcast eller designar kläder och inredning, är det här hon finner lugnet.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren

Bor: Lidingö utanför Stockholm

Familj: Barnen Oliver, 26, Bianca, 21, Benjamin, 18, och Theo, 9.

Gör: Artist och sångerska, bloggare, designer, kokboksförfattare och ”poddare”.

 

Aktuell: Med realityserien ”Wahlgrens värld” i Kanal 5, som Sunes mamma i musikalen ”Sune – kaos i fredagsmyset” (premiär 29/10) och med podcasten ”Wahlgren&Wistam”.

Instagram: pernillawahlgren

Blogg: pernillawahlgren.se

5 SNABBA

Favoritdesigner?

– Det italienska märket Missonis färger och mönster är jag nästan besatt av. Min egen klädkollektion och även mina brickor och underlägg är inspirerade av Missoni.

Det vanligaste ljudet hemma hos dig?

– Mobilen. Den plingar hela tiden.

 Vad bakar du helst?

– Pajer, oftast blir det smulpaj. Det är det enklaste man kan göra och det är så gott.

När slog du dig senast?

– I går. Jag skulle dra fram en hatt som låg på en hylla och råkade dra ner en hjälm som träffade mig rakt på näsan. Det gjorde så ont! Näsan är fortfarande öm.

Har du några framtida entreprenörsprojekt?

– Ja, många. Men dem kan jag ju inte avslöja ännu!

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren

Artisten och entreprenören Pernilla Wahlgren står snart på scen i den nya musikalen ”Sune – kaos i fredagsmyset” som har premiär nu i oktober. Hon spelar Sunes mamma Karin tillsammans med bland andra Morgan Alling som pappa Rudolf, Amy Diamond som dottern Anna och Adam Gutniak som Sune.

– Ensemblen är väldigt rolig, och man blir som en liten familj när man repeterar så mycket tillsammans, säger Pernilla när vi träffas hemma hos henne på Lidingö.

– Föreställningen innehåller mycket ironi och sarkastisk humor och det gillar jag! Och den är lika rolig för vuxna som för barn, vilket jag tycker är viktigt. Tidigare har jag spelat mycket Astrid Lindgren-föreställningar, så det är kul att göra något helt nytt.
Pernilla Wahlgren

Utanför huset svajar träden rofyllt i vinden och Kottlasjön ligger spegelblank nedanför slänten.
Här bor hon tillsammans med tre av sina fyra barn och hunden Dino, som nyfiket hoppar upp och ner och vill leka.

 

Älskar att komma hem
Pernilla Wahlgren

Pernilla köpte det gröna tvåvåningshuset för tre år sedan. När hon flyttade in kände hon trivsel för första gången på länge.

– Tidigare bodde vi i ett slottsliknande hus på 500 kvadratmeter som var byggt 1912. Det var i ständigt behov av underhåll, och det var för stort och saknade myskänsla. När jag var ledig ville jag inte vara där eftersom jag inte trivdes, men nu älskar jag att komma hem. Hemmet betyder jättemycket för mig.

 

När Pernilla letade nytt hus var ett av kraven att hon inte skulle behöva göra någonting med det. Det skulle heller inte finnas någon stor trädgård.

– Jag önskar verkligen att jag hade ett trädgårdsintresse, men jag har inte det, säger hon och skrattar och berättar om den tidigare ägarens vackra blommor på framsidan.

– Hon hade världens tjusigaste rabatt, den var till och med känd här i området. Men jag gjorde en liten terrass där i stället. Rabatten såg ju hemsk ut när den torkade ihop.

Mysfaktorn viktigast

 

Pernilla Wahlgren

Hemma hos Pernilla går inredningen i lugna färger. Ena väggen i vardagsrummet pryds av en unik Gucci-tapet.

– Den tillverkas inte längre, men jag hittade en överbliven rulle i gömmorna när vi flyttade ut från huset på Värmdö, säger hon.
Pernilla Wahlgren

Men något märkes-freak är hon sannerligen inte. Inredningen består bara av sådant som Pernilla gillar. Den sköna soffan har hon haft ”i 100 år” och dyra designprylar lyser med sin frånvaro.

– Jag tycker att inredning är kul men jag springer inte och handlar nya vaser jämt och ständigt. För mig är det viktigaste att ha det mysigt och hemtrevligt.

 

För två år sedan medverkade Pernilla i tv-programmet ”Arga snickaren VIP”, där Anders Öfvergård hjälper kändisar att rusta upp sina hem. Avsnittet innehöll både familjebråk och utskällningar från Anders – och blev en tittarsuccé.

– Många människor hörde av sig till mig efteråt och verkade uppskatta att få se att vi är mänskliga, även om vi lever i artistbranschen. Hemma är vi bara vanliga människor, säger hon.

 

Pernilla Wahlgren

Ett vackert stilleben med ljushållare och gyllene ananasfrukter.

 

”Wahlgrens värld” visar vardagen

Efter ”Arga snickaren VIP” började förfrågningar dyka upp om medverkan i olika realityserier. Men Pernilla tackade nej – tills Kanal 5 kom med en bra idé. I september hade ”Wahlgrens värld” premiär. I programmet får tittarna följa Pernilla i hennes kaotiska vardag, både hemma och när hon jobbar. Barnen, som också gjort entré i strålkastarljuset, medverkar i den mån de vill.

– Inspelningarna har skett på mina premisser och är inte uppstyrt, utan visar också det som inte är så spännande. Eftersom jag gör så mycket olika saker är mitt liv väldigt ostrukturerat och ingen dag är den andra lik.

Tittarna får följa med på allt från galapremiärer till repetitioner, designmöten, aktiviteter med barnen, släktresor och podinspelningar.
Pernilla Wahlgren

Vackra askar på ett sidobord i vardagsrummet drar blickarna till sig. ”Jag har ingenting i dem, jag köpte dem för att jag tyckte de var fina”, säger Pernilla.

 

Från artist till entreprenör

Pernilla fick sin första huvudroll som 11-åring i musikalen ”Annie” på dåvarande Folkan i Stockholm. Hon slog igenom med låten ”Piccadilly Circus” i Melodifestivalen 1985 och har sedan dess ägnat sig åt skådespeleri, sång och teater.
Pernilla Wahlgren

Under senare år har hon breddat sin repertoar rejält och driver i dag också inrednings- och klädbutiken MiNilla på nätet och med fysisk butik i Stockholm. Hon har skrivit fyra kokböcker och lanserade i våras ugnsfasta formar i samarbete med Sagaform. Dessutom har hon tagit fram det egna vinet Pazzione. Hon bloggar varje dag sedan åtta år tillbaka och har en av Sveriges mest välbesökta bloggar, och tillsammans med Sofia Wistam gör hon också den populära podcasten ”Wahlgren&Wistam” med nytt avsnitt varje söndag.

Inspelningsutrustningen i fönstret använder Pernilla när hon och Sofia Wistam spelar in sin populära podcast ”Wahlgren&Wistam”.

 

– Jag trodde aldrig att jag skulle hålla på med så här många olika saker. Jag är artist och sångerska från början och det vill jag inte släppa, men allt jag gör är väldigt roligt. Jag känner mig lugn och trygg i mitt liv och gör bara saker från hjärtat. Folk verkar gilla mig och tycker att jag är en skön prick, och det gör mig taggad att fortsätta.

 

Text: Charlotte Pehrson Foto: Orlando G Boström

- Annons -