Kändislivet: Anders och Johanna Lind Bagge

KATEGORI

SVT:s Underdogs med med Anders och Johanna Lind Bagge

I vår är det premiär på SVT:s nya program Underdogs, ett fartfyllt tävlingsprogram där kändisar och deras hundar får träna agility med en professionell coach.

Två av deltagarna i Underdogs är Anders och Johanna Lind Bagge, båda veteraner när det kommer till hundar, men helt nybörjare inom agility.

Fakta:

Anders Lind Bagge
Gör: Musikentreprenör, producent, låtskrivare, programledare i radio och tv.
Aktuell: Som tävlande i SVT:s Underdogs

Johanna Lind Bagge
Gör: Entreprenör inom hudvård och skönhet, designar kläder och väskor, driver webbshop.
Aktuell: Som tävlande i SVT:s underdogs

– Jag ska erkänna, säger Anders, att när vi fick frågan tänkte jag, men man kan väl inte göra ett TV-program om Agility, det är väl ingen som kommer vilja kolla på det. Men jag lovar, av hela mitt hjärta, det kommer att bli så vansinnigt roligt och jag tror att många kommer att uppskatta det.

Läs också: Morgan Alling: Livet bakom scen i Saltsjö-Boo

– Och det är ett så viktigt program, säger Johanna, för det visar att alla kan göra detta, oavsett vad man har för hundras. Jag tycker det är så himla viktigt att man aktivera sig och har roligt med sin hund, då är ju agility perfekt.

Vi hade aldrig gjort det innan, men det är ju som att ta ett barn till en lekplats, det var så himla kul.

Anders Bagge 1
UNDERDOGS De tävlande i SVT:s nya agilitytävling. Foto Magnus Liam Karlsson

Intresset för djur har de båda med sig sedan barnsben. Johanna tjatade till sig sin första hund när hon var 7 år och har sedan dess haft ”jättemånga hundar”. Drömmen var tidigare att bli veterinär, men efter praktik på en veterinärklinik konstaterade Johanna att hon var alldeles för blödig. Idag har hon istället en hel hög egna hundar, och berättar att hundarna alltid är med.

– Jag älskar att ha en flock, skrattar Johanna, men man kommer alltid som en paketlösning. Men det är så härligt, kommer man med hund till ett möte där det är lite stelt så plötsligt bara sjunker axlarna på de här spända och stressade personerna, djur har ju en sådan otrolig effekt på oss.

Flytten till Rastaborgs Slott

I höstas gick flytten till Rastaborgs Slott, i det gamla slottet med anor från 1600-talet samsas nu Anders och Johanna med sina fem hundar och en katt. Johanna berättar att planen är att återskapa en del av slottets äldre miljöer.

– Rastaborgs slott är ett gammalt ställe med anor från 1600-talet med en massa historia, det vi vill göra är att försöka ta tillbaka husets själ, vi har tittat på gamla bilder och ska nu försöka, återskapa, renovera och förvalta. Det får ta sin tid, vi får ta det bit för bit.

Läs också: Luktärt Odling & Skötsel: Guide till doftande blommor

– Vi har hittat massor av bilder från hur här har sett ut tidigare, berättar Anders, här har bland annat varit en enorm äppelträdgård som vi nu ska försöka återskapa. Vi upptäckte dessutom när vi flyttade hit att här inte fanns någon utebelysning alls, det var nästan 7 hektar, helt utan belysning.

Så det har jag hållit på med hela hösten, dragit ner gulslangar och el – så nu ska här bli ljust.

Johanna berättar att Anders är en riktig trädgårdstomte som älskar att vara ute och gräva i trädgården, och när vi pratar om kommande projekt förstår jag precis vad hon menar. Anders svävar snart lyriskt iväg om sin grävmaskin och jag förstår att för honom innebär den riktig lycka.

– Johanna brukar säga att jag till hälften är gift med min Avant, och det stämmer nog, säger Anders med ett skratt. Jag kallar den världens starkaste finne, jag köpte min första för 15 år sedan och den går aldrig sönder, det är världens bästa maskin.

När jag har mina ADHD-toppar så säger Johanna till mig att gå ut och pussa på Avanten ett tag, och det brukar funka!

Ja, nu längtar de efter våren så att de kan köra i gång, inte minst Anders, som älskar att hålla på i trädgården.

– Jag har alltid tyckt om att saker växer och jag älskar när naturen vaknar – den friska luften som kommer på våren och hur allting som vilar i trädstammarna bara exploderar, det är nog vackrare än någonting annat.

Det är nog därför jag aldrig har velat flytta utomlands, jag gillar de här fyra årstiderna. Och nu längtar jag verkligen efter få gräva, plantera blommor och sätta äppelträd!

Anders som med all sin charm, ibland kan ge ett litet virrigt intryck är nog händigare än vad många tror och erkänner att han kanske själv bidragit lite till bilden.

– Folk tror nog ibland att jag har tummen mitt i handen, men det är det sista jag har. Jag kanske utger mig för att ha det, men det är mest för att det är lite roligt.
Hade de kommit in i mitt garage och sett ordningen jag har på alla maskiner och verktyg hade de garanterat ändrat uppfattning.

Jag har lärt mig av min fru som gillar ordning och reda. Det är klart, alla är vi ju barn i början, men idag kan jag nog lugnt säga att jag fixar det mesta. Jag tar så klart hjälp av andra med det jag inte kan, men med Youtube, hammare och spik och så klart min Avant löser jag faktiskt en hel del.

I vår ska både Avanten och Anders få bekänna färg. Efter inspelningen av Underdogs har de upptäckt glädjen i Agility, och nu planeras det för en egen agilitybana hemma på tomten. Att hundarna hemma varierar i storlek är inget problem, för är det något de insett efter programmet är det att Agility funkar för alla.

– När man hör Agility tänker man ju ofta på Border Collie och liknande raser, men under inspelningarna har vi verkligen sett att Agility funkar för alla sorters hundar. Anders tävlade med vår Julia som är en Original Olde English Bulldog och jag med Julia som är en Grand Danoir och det är ju så långt från agilityhundar man kan komma skrattar Johanna.

Att bygga Agilitybana hemma känns som ett fullt rimligt projekt för Anders och Johanna. Hundarna är deras allt och det är precis lika viktigt att hemmet funkar för två- som fyrbenta. Det första som gjordes inför flytten till Rosenborg var att bygga hundgård.

– Att hundarna skulle få det bra var absolut prio när vi flyttade hit, säger Johanna, de går alltid först. Vi har dessutom så otroligt mycket vilt häromkring, det är rådjur, vildsvin, älgar och ett stort antal hästar och för att det ska fungera, utan att de stör varandra, måste de få lov att ha sin egen frizon.

Anders Bagge 2

Hunden i Centrum

Ett annat hjärteprojekt för Anders och Johanna är ”Hunden i centrum” vars Instagramsida sprider kunskap och hundglädje med fokus på hundars välfärd. Här syns Johanna varje vecka i den populära Söndagskollen där hon tillsammans med olika experter går igenom alltifrån första hjälpen till tänder, öron och friskvård.

– Hunden i centrum är egentligen vårt sätt att ge tillbaka till hundarna, säger Anders, för att försöka ge dem de bästa möjliga förutsättningar som bara går.

– När man har så många hundar som vi ligger det ju faktiskt i vårt ansvar att lära oss, säger Johanna, vi måste lära så mycket vi kan i skadeförebyggande syfte. Det är ju ett ansvar man har, det är inte bara att skaffa hund.

Instagram: https://www.instagram.com/hundenicentrum

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

Ailicia
- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -