Recept på Libapizza med hemgjord kebabsås
Supersnabba och supergoda pizzor som är gjorda på grova liba bröd! Ett hett tips när tiden och orken inte finns där. Pizzorna toppas med en riktigt god, hemgjord kebabsås! Jag har även toppat mina pizzor med grönkål, soltorkade tomater och fetaost men detta går att variera i mängder – bara fantasin kan sätta stopp.
4 personer | 20 minuter
Kebabsås
Du behöver:
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl gräddfil
- 2 msk majonäs
- 1 msk chilisås
- 1 msk apelsinjuice
- 2 tsk kebabkrydda
- 1 pressad vitlök
- 1 tsk samba olek
- Salt efter smak
Libapizza
Du behöver:
- 4 grova liba bröd
- 1 förpackning pizzasås/tomatsås
- 1 burk soltorkade tomater
- 1 rödlök
- 3 stora stjälkar grönkål
- 2 paket fetaost
- Oregano
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
- Rör ihop samtliga ingredienser till kebabsåsen. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen i kylen.
- Lägg ut liba bröden på klädda bakplåtar.
- Bre ut ett lager pizzasås/tomatsås på varje bröd.
- Skiva soltorkade tomater och rödlök tunt. Ta bort stjälkarna från grönkålen och hacka bladen.
- Lägg soltorkade tomater, rödlök och grönkål ovanpå tomatsåsen. Smula över fetaost och oregano.
- Grädda pizzorna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter eller tills pizzan fått en fin färg.
- Servera pizzorna tillsammans med kebabsåsen.
Recept av: Melissa Oskarsson
För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu