Recept: Hallonpaj-snacks
Ett par riktigt goda hallonpajrutor som är naturligt sötade med kokossocker och agavesirap! Ett utmärkt snacks att ta med sig ut på utflykten. Du gör enkelt pajen glutenfri igenom att använda dig av rena/glutenfria havregryn.
8 – 10 rutor | 30 minuter + 3 timmar i kyl
Du behöver:
- 125 gram smör
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2 dl havregryn
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl kokossocker
- 2 msk chiafrön
- 1 msk agavesirap
Fyllning
Du behöver:
- 3 dl frysta hallon
- 1,5 msk potatismjöl
Gör såhär:
- Sätt ugn en på 175 grader varmluft och klä en ugnsform (20×20 cm) med bakplåtspapper.
- Smält smöret och rör ner resterande ingredienser till pajdegen. Ställ åt sidan.
- Rör ihop hallon och potatismjöl i en annan skål.
- Tryck ut lite mer än hälften av pajdege n i din form och lägg på hallonen.
- Strö över resten av pajdegen och grädda pajen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna helt och ställ sedan in pajen i kylen i några timmar för att stelna.
- Skär upp i önskade bitar – Ät och njut!
Recept av: Melissa Oskarsson
För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu
Läs också: Kärleksmums: Recept på 10 enkla steg för smarrig fika