Recept: Snabb qourn & chiligryta
En riktigt god och het gryta som är busenkel att göra. Grytan är smaksatt med bland annat chili creme fraiche, ingefära och paprika. Serveras tillsammans med ris och en riktigt god sallad.
Läs också: Havregrynsgröt: En näringsrik start på dagen
4 personer | 30 minuter
Du behöver:
- 4 tinade qournfiléer
- 1 röd paprika
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1 msk färsk riven ingefära
- 1 tsk curry
- 2 dl paprika & chili crème fraiche
- 2 dl kokosmjölk
- 1 styck salladslök
Kokat ris till fyra portioner.
Gör såhär:
- Koka riset enligt anvisningarna.
- Tärna qournfiléerna, skär paprikan i mindre bitar och finhacka vitlöken.
- Fräs qourn, paprika, vitlök, ingefära och curry i rikligt med olivolja.
- Tillsätt creme fraiche och kokosmjölk. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Hacka salladslöken och strö den över grytan.
- Servera tillsammans med ris och sallad.
Recept av: Melissa Oskarsson
För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu
Läs också: Bechamelsås: 5 enkla steg till perfekt sås varje gång