Rotfruktslasagne med keso & svarta bönor – Lakto-ovo-vegetarisk
En busenkel och väldigt god lasagne som är fylld med rotfrukter, svarta bönor och keso! Rotfrukterna går att variera i mängder. Du kan använda dig av bland annat rödbetor, morötter, palsternacka och rotselleri – här kan helt enkelt bara fantasin sätta stop!
4 – 6 personer | 1 h
Du behöver:
- 300 gram morötter
- 300 gram palsternacka
- 2 vitlökar
- 1 stor gul lök
- 480 gram kokta svarta bönor (290 g avrunnen vikt)
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk torkad oregano
- 1,5 tsk starkt paprika pulver
- 1 förpackning finkrossade tomater med vitlök (390 g)
- 2 dl crème fraiche
- Salt & svartpeppar
- 500 gram keso
- 0,5 dl mjölk
- 150 g riven ost
- 14-18 lasagneplattor
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft och smörj en ugnsform med olja.
- Riv morötter och palsternacka grovt. Finhacka vitlök och gul lök.
- Skölj bönorna och fräs detta tillsammans med rotfrukter, gul lök, vitlök, tomatpuré och kryddor i rikligt med olivolja.
- Tillsätt finkrossade tomater, créme fraiche och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer paprikakrydda samt oregano. Låt puttra några minuter.
- Rör ihop keso och mjölk i en annan s kål.
- Varva lasagneplattor, keso och rotfruktsröra. Avsluta med rotfruktsröran och toppa med ost.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 – 40 minuter.
- Servera tillsammans med en god sallad – ät och njut
Recept av: Melissa Oskarsson
För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu