Rotfruktslasagne med keso & svarta bönor

KATEGORI

Rotfruktslasagne med keso & svarta bönor – Lakto-ovo-vegetarisk

En busenkel och väldigt god lasagne som är fylld med rotfrukter, svarta bönor och keso! Rotfrukterna går att variera i mängder. Du kan använda dig av bland annat rödbetor, morötter, palsternacka och rotselleri – här kan helt enkelt bara fantasin sätta stop!

4 – 6 personer | 1 h

Du behöver:

  • 300 gram morötter
  • 300 gram palsternacka
  • 2 vitlökar
  • 1 stor gul lök
  • 480 gram kokta svarta bönor (290 g avrunnen vikt)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano
  • 1,5 tsk starkt paprika pulver
  • 1 förpackning finkrossade tomater med vitlök (390 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt & svartpeppar
  • 500 gram keso
  • 0,5 dl mjölk
  • 150 g riven ost
  • 14-18 lasagneplattor

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och smörj en ugnsform med olja.
  2. Riv morötter och palsternacka grovt. Finhacka vitlök och gul lök.
  3. Skölj bönorna och fräs detta tillsammans med rotfrukter, gul lök, vitlök, tomatpuré och kryddor i rikligt med olivolja.
  4. Tillsätt finkrossade tomater, créme fraiche och smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer paprikakrydda samt oregano. Låt puttra några minuter.
  5. Rör ihop keso och mjölk i en annan s kål.
  6. Varva lasagneplattor, keso och rotfruktsröra. Avsluta med rotfruktsröran och toppa med ost.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 – 40 minuter.
  8. Servera tillsammans med en god sallad – ät och njut

Recept av: Melissa Oskarsson

För inspiration och fler recept följ @Hälsobak på instagram eller besök www.halsobak.nu

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas

- Annons -