Magdalena Forsberg: Härliga vinter och Motivationsshowen

KATEGORI

Magdalena Forsberg är dubbelt aktuell, i dagarna släpps hennes bok ”Härliga vinter” och dessutom är hon på Sverigeturné med föreställningen Motivationsshowen.

När Magdalena inte är på resande fot landar hon helst på släktgården i Ullånger vid Höga kusten.

– Det är hemma för mig. Där har jag mina rötter och där trivs jag allra bäst att vara.

 Här växte hon upp med långa snörika vintrar, utelek och så klart skidåkning.

– Vintern har alltid varit min årstid, både som barn och när jag tävlade, först i längdåkning och sedan i skidskytte. Jag älskar vintern!

Faktaruta om Magdalena Forsberg:

Var bor Magdalena Forsberg? i Bergeforsen och på släktgården i Ullånger.
Vem är Magdalena Forsberg gift med? Gift med Henrik, har två söner samt jämthundarna Cava och Ipa.
Hur gammal är Magdalena Forsberg? Hon är 56 år. Född 25 juli 1967.
Gör: Föreläsare, programledare och skogsägare.
Aktuell med: Boken ”Härliga vinter” och turné med föreställningen Motivationsshowen tillsammans med Let´s dance-partnern Tobias Karlsson.

magdalena forsberg härliga vinter
Magdalena Forsberg till Vinterbok för Max Ström Skridsko i Vasaparken. Foto: Lars Pehrson

Med boken ”Härliga vinter – äventyr, uteliv och mat” vill Magdalena Forsberg förmedla den känslan till alla som inte uppskattar vintern fullt så mycket. Hon tipsar om vintriga aktiviteter och smidig matsäcksmat, men också om odling och vinterpyssel för trädgården.

– Jag tycker att vintern är fantastisk och hoppas att jag kan inspirera fler att ta sig ut och uppleva den kalla årstiden.

Idag har Magdalena och maken Henrik tagit över släktgården och där är de så ofta som möjligt, röjer i skogen och njuter av att vara nära naturen. Men vardagen har de i villan i Bergeforsen, norr om Sundsvall.

– Jag reser mycket och hade ju egentligen kunnat bo var som helst. Men för mig är det människorna jag har runt mig som gör att det känns som hemma, och naturen, att jag kan vara ute och göra det jag älskar, säger Magdalena.

Vintern har som sagt alltid varit favoritårstiden, men sedan hon avslutade sin skidskyttekarriär har Magdalena kunnat njuta av den på ett nytt sätt, utan press och förväntningar.

Läs också: Morgan Alling: Livet bakom scen i Saltsjö-Boo

– När jag är ute och åker skidor idag behöver jag inte ha koll på pulskurvor eller varvtider. Jag kan bara sticka ut och gå på skidorna längs ett skoterspår eller åka i djupsnö rakt ut i skogen och ta in allting runtikring.

Även om skidor inte är ens grej finns det mycket att hitta på under vintern. Att bygga en snögrotta, åka pulka, spela fotboll i snön eller gå en reflexbana med ficklampa i mörkret är några av de aktiviteter Magdalena tipsar om. Hon uppmuntrar till lekfullhet, att inte låta sig begränsas av sin ålder.

– Det är så mycket roligare om man kan vara lite barnslig och våga testa nya saker. Idag är jag mer en ja- än nej-sägare, man behöver inte alltid vänta på det perfekta tillfället – det är bara att köra.

Men så har det inte alltid varit. För fem år sedan fick Magdalena veta att hon hade en tumör på ena njuren, ett besked som ställde allt på sin spets.

– Jag insåg att livet inte är för evigt, du kan inte räkna med att det finns något ”sedan”, utan det gäller att passa på här och nu.

Efter åtta långa veckor fick Magdalena svar, tumören var godartad. Men erfarenheten har gjort henne mer hungrig på vad livet har att erbjuda.

– Jag var mycket mer försiktig förut, att vara med i Let´s dance, det hade jag till exempel aldrig vågat tidigare.

Läs också: Camilla Hamid – delar med sig av vinterns söta

Vid alla äventyr, stora som små är maten viktig, tycker Magdalena. Att ha med en termos kaffe eller varm vinbärssaft och någon godsak är a och o, speciellt om man har barn med sig.

Magdalena forsberg
Foto: Lars Pehrson

– Det kan kännas övermäktigt att laga mat ute innan man har provat, men varför inte köpa med något färdigt från affären. Att äta utomhus är jättemysigt och det behöver inte vara någon lång utflykt – gör upp en eld hemma på tomten eller ta med grillen, säger Magdalena.

Att bygga en snölykta i trädgården eller tillverka egen fågelmat är utepyssel, som är kul att göra tillsammans med barn.

– Har man inte snö, så kan man göra islyktor att sätta värmeljus i. Det är jättefint om man ska ha fest. Fyll en sockerkaksform med vatten, och är det inte minusgrader så ställer du in den i frysen.

I vinter turnerar Magdalena Forsberg och dansaren Tobias Karlsson med föreställningen Motivationsshowen, om att hitta balans och sitt ”varför” i livet. Som elitidrottare var målet tydligt för Magdalena, men hur var det att hitta motivationen efter den sista tävlingen?

– Det var inte svårt alls, jag hade nya mål, jag ville ha barn och prova att arbeta med något annat. Och när det gäller träningen, så var det en rutin efter alla år. Jag vet att jag mår bra av att röra på mig. Idag är min drivkraft att jag kunna hoppa på alla roliga äventyr i livet, även fast jag blir äldre.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev!

- Annons -

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER

15,650FöljareGilla
18,944FöljareFölj

Måste läsas